SEO værktøjer

Vejen til 1. pladsen på Google

Skal du nå langt på Google, så er det vigtigt at have værktøjskassen i orden.

I dette indlæg vil vi præsentere dig for en række SEO værktøjer, som du kan bruge i dit arbejde for at nå side 1 på Google.

Under 10% klikker om på side to i Googles søgemaskine. Derfor er det afgørende for de fleste hjemmesider og online shops at have gode placeringer på side et på Google.

SEO værktøjer kan du have stor glæde af. De hjælper dig i dit analysearbejde til at forstå, hvor, hvordan og hvorfor du skal optimere.

De SEO værktøjer, som vi præsenterer for dig i dette indlæg, er en kombination af gratis-, freemium- og betalte værktøjer. Så der er lidt til ethvert budget.

 

SEO værktøjer

Ahrefs

Et af de absolut bedste værktøjer på markedet til at analysere backlinks til din hjemmeside.

Der er vist ikke mange SEO bureauer, som kan sige sig fri for, at de anvender Ahrefs. Tjaa der skal måske nok være nogen 😉

Deres værktøj går under kategorien freemium. Dog er gratis versionen begrænset til at par søgninger om dagen.

Ahrefs giver en gratis prøveperiode på 14 dage.

Ahrefs - SEO værktøjer

Google Keyword Planner

Et godt gratis SEO værktøj, som du kan anvende til søgeordsanalyse.

Google Keyword Planner er et gratis værktøj, som kan hjælpe dig med at finde frem til de helt rigtige søgeord.

Når du producerer indhold til din hjemmeside, er det vigtigt, at du udvælger søgeord, som er relevante for din branche. Søgeord hvor du godt kan tænke dig at ranke på side 1 på Google. Du skal have for øje, hvor mange månedlige søgninger der er på ordet, og hvor hård konkurrencen er på et givent søgeord.

Udvælger du et søgeord, som ingen søger på, så er det fuldstændig ligemeget, at du ligger på side 1.

Google keyword planner - content marketing - seo

Google Page Speed

Endnu et redskab som er i kategorien “gratis SEO værktøjer”.

Google kigger på mange forskellige faktorer, når de skal præsentere dig for de bedste søgeresultater på dine søgninger. En af de faktorer er hastigheden på din hjemmeside. Loader dine sider på din hjemmeside langsomt, trækker det ned i dine placeringer i søgemaskinen.

Google Page Speed er et af de SEO værktøjer, der findes, som kan hjælpe dig med at finde frem til hastigheden på din hjemmeside.

Du får samtidig en rapport over elementer, som skal optimeres for at din hjemmeside bliver hurtigere.

Google page speed - SEO optimering

Bonus info:  Er du indehaver af en WordPress hjemmeside kan du bl.a. anvende plugins til at optimere hastigheden på din hjemmeside. Det kan eksempelvis være W3 Total Cache eller WP Fastest Cache.

Personligt bruger vi selv W3 Total Cache, som efter vores mening er et rigtig godt værktøj.

Har du en WordPress hjemmeside? Har du ikke reduceret størrelsen på dine billedfiler? – Så er det på tide. Til formålet kan du anvende pluginnet WP Smush. Wp Smush har en god gratis version af deres plugin.

Google Analytics

Google Analytics er en afgørende brik, når det kommer til analysearbejdet. Analytics giver dig bl.a. indblik i hvordan din side performer på en række forskellige parametrer – og udviklingen i disse.

Kort fortalt giver værktøjet dig værdifuld information, når du skal optimere din hjemmeside og måle på effekten af dit arbejde.

Google Analytics - SEO analyse

Smartlook – et af de bedste SEO værktøjer

Smartlook optager de besøgendes skærmbilleder (kun hjemmesiden), så længe de besøger din hjemmeside. Du kan se hvor den besøgende er blevet henvist fra på nettet, eller om det er en direkte besøgende. Du kan se hvilken platform den besøgende anvender. Endvidere kan du se hvor længe den besøgende opholder sig på de forskellige sider på din hjemmeside, og hvor mange sider den besøgende klikker rundt på.

Vigtigst af alt kan du se en skærmoptagelse af, hvordan den besøgende navigerer rundt på din hjemmeside.

Den optagelse er guld værd. Den fortæller dig bl.a. noget om, hvordan du skal optimere din hjemmeside for at gøre den så brugervenlig som mulig.

Er din side brugervenlig forbedrer det mulighederne, for at den besøgende får en god oplevelse på din hjemmeside. Derfor bliver der muligvis brugt længere tid på din side og klikket rundt på flere sider. Måske vælger den besøgende endda at linke til din hjemmeside 😉

Smartlook kombineret med Google Analytics er en powerfuld cocktail.

Smartlook har en god solid gratis version.

Konverteringsværktøj - SEO

SEO by Yoast

Har du en WordPress hjemmeside, og vil du have siden søgemaskineoptimeret, så er pluginnet SEO by Yoast et af de SEO værktøjer, som du bare skal have.

Kort fortalt hjælper SEO by Yoast dig med at optimere din hjemmeside og dit indhold, så du kan få de gode placeringer, som du ønsker.

SEO by Yoast eksistere både i en gratis udgave og premium løsning.

SEO optimering

Hvorfor så meget fokus på Google?

Du tænker måske: hvorfor så meget fokus på Google i dette indlæg? – Der er jo også andre søgemaskiner.

Det er helt korrekt, at der er andre søgemaskiner, men der er en helt særlig grund til at Google nærmest er synonym med ordet søgemaskine. Tænk blot på hvornår du sidst foretog en søgning i en anden søgemaskine end Google, hvis du ikke lige regner Youtube med 😉 For de fleste er det forholdsvist sjældent.

Ifølge Statcounters opgørelse over anvendelsen af søgemaskiner på desktop, mobil, tablet og konsol i juli 2016, ligger Google på en global markedsandel på 91,71%

Derfor er det klart mest relevant, at tænke på Google, når vi snakker om søgemaskineoptimering.

Tak for denne gang

Ovenstående er et udpluk af nogle af de SEO værktøjer, som vi har valgt at præsentere denne gang. Vi håber, at du har nydt at læse indlægget, og har fået noget viden, som du kan bruge. Hvis ikke så er du sikkert godt kørende.

Bonus tip: Af til ønsker du måske at gøre et link til nofollow. Bruger du WordPress kan du installere pluginnet, Rel Nofollow Checkbox.

Så bliver der indsat en checkbox, som du kan tjekke af, når du indsætter links. Det spare dig for tid og besvær.

Et nofollow link er et signal til søgemaskinerne om at de ikke skal følge det specifikke link. Ved at indsætte nofollow tillægger Google ikke linket værdi, og du overfører ikke link juice til den side, som du linker til.

SEO værktøj - rel nofollow

Lad os hjælpe dig!

Tag en dialog med vores SEO Ekspert Kenneth på tel: 3849 4948, omkring dine muligheder og lad os analysere hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed.